Konstnarscentrum Öst logo
Konst i offentlig miljö Konstnären i skolan Aktuellt Om oss Medlemsarkiv
Konstnarscentrum Öst logo
Konst i offentlig miljö Konstnären i skolan Aktuellt Om oss Medlemsarkiv

Kristoffer Svenberg ny styrelselemedlem

Kristoffer Svenberg ny styrelselemedlem

Foto: Albin Dahlström

Under senaste årsmötet valdes några nya medlemmar in i styrelsen för att komplettera sittande ledamöter. En av dem är Kristoffer Svenberg som kommer verka som kassör.

Alternativa sammanhang 

Stadsplaneringsfrågor och arkitektur länge funnits med som del i Kristoffers konstnärskap. Den konst som intresserar honom mest ser ofta ut på andra sätt än att den anpassar sig till ett galleri och det traditionella utställningsrum.

För att konstnärer ska kunna arbeta i olika typer av miljöer så är en kunnig förmedlande verksamhet som Konstnärscentrum öst mycket viktig. Och intentionen i att få in konstnärer så tidigt som möjligt i byggprojekt är något bra. Att få vara del av en sådan verksamhet, påverka genom kompetens och att utbyta idéer för konsten ser jag som givande, viktigt och spännande.

Bakgrund

Som konstnär är Kristoffer utbildad vid Konstfacks masterpogram i Fri konst/Konst i offentligheten 2011. Dessförinnan har han en Kandidat från Högskolan för Fotografi 2007. (Numera Akademien Valand.) Han är medgrundare och var aktiv inom konstprojektet The New Beauty Council 2008–2015. Sedan 2012 har han från och till drivit det eget initierade konstprojektet Mallrats tillsammans med olika grupper av deltagare och flera institutioner i landet. Ett projekt där han använder sig av pedagogik, samt deltagande och gemensamt skapande, som en del utav konsten. Båda dessa projekt handlar om staden, offentlig miljö och konstens roll. 2016–2018 hade han en tvåårig projekttjänst som ansvarig för verksamheten Museum Museum på Moderna Museet. Han var konstnärlig ledare för en projektverksamhet för unga mellan 15–25 år.


Facebook

Konstnärscentrum öst
Swedenborgsgatan 1
118 48 Stockholm
Kulturrådet logo Stockholms län landsting logo

Kulturrådet logo

Stockholms län landsting logo