Konstnarscentrum Öst logo
Konst i offentlig miljö Konstnären i skolan Aktuellt Om oss Medlemsarkiv
Konstnarscentrum Öst logo
Konst i offentlig miljö Konstnären i skolan Aktuellt Om oss Medlemsarkiv

Projektledare sökes!

Projektledare sökes!

Konstnär Saadia Hussain, Ösbyskolan

Till Konstnärscentrum öst söker vi nu en projektledare (40–50 procent) för vidareutveckling av vår förmedling av bildkonstnärer till skolor i Stockholm.

Projektet innehåller skapande av en digital plattform för uppdragsförmedling och utveckling av format för konstnärsuppdragen. Arbetet sker i samverkan med en referensgrupp av yrkesverksamma konstnärer och personal inom skolan samt i dialog med Stockholms stads förvaltning. Målet är en stark och stabil närvaro av konstnärer och konstnärliga projekt i skolor i Stockholm.

Förutom goda kunskaper om projektledning och -styrning ser vi mer än gärna att du har erfarenhet av att jobba för en ideell organisation som bygger på engagemang. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, tänker strategiskt kring kommunikation och dialog, och har en vana från sociala medier. Ett krav är att du har en bakgrund inom konst- eller kulturområdet. Meriterande är erfarenhet från skolan. Därutöver krävs kapacitet att möta de tekniska och ekonomiska utmaningarna inom projektet.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Självständig projektledning

  • Skriva presentationer av konstprojekt, projektrapport osv

  • Representera och bygga nätverk

  • Genomföra intervjuer och dokumentera och sammanfatta dessa

  • Kontakt med beställare (kommuner, skolor)

  • Kontakt med och förmedling av konstnärer

  • Framtagande av presentationsmaterial (i samarbete med formgivare)

  • Marknadsföring på sociala medier/online

  • Registrering, uppdatering och uppföljning av uppdrag till konstnärer

  • Upphandling av digital plattform med bokningsfunktion

Konstnärscentrum arbetar för att korta avstånd mellan bildkonstnärer och beställare genom att skapa och förmedla uppdrag, utbilda och synliggöra konst och konstnärer. Vi är en ideell medlemsorganisation som drivs av konstnärskåren och region öst täcker Stockholms, Uppsala och Gotlands län.

Tjänsten avses att startas 15 februari. Lön efter överenskommelse. Referenser lämnas på begäran. Då det är en snabb rekrytering ber vid dig att sända din CV och ett kort brev innan måndagen den 28 januari via info@kcost.se. Frågor om tjänsten besvaras av Karin Willén verksamhetsledare 070-740 72 42.


Facebook

Konstnärscentrum öst
Swedenborgsgatan 1
118 48 Stockholm
Kulturrådet logo Stockholms län landsting logo

Kulturrådet logo

Stockholms län landsting logo